• Författare: Källström, Patrik;Wern, Stefan
  • Illustratör: Hedin, Cecilia
  • ISBN: 9789180377041
  • Antal sidor: 302
  • Utgivning: 2023-05-08
  • Format: 240 × 35 × 310 mm
  • Vikt: 1944 g

Liseberg : Glädje tillsammans sedan 1923

Göteborgs hjärta och stolthet, Sveriges mest populära resmål och en av de bästa nöjesparkerna i hela Europa det är Liseberg!

Den grönskande oasen mitt i stan har erbjudit glädje och eufori i hundra år, och 2023 är det dags att fira jubileum. Då passar Liseberg på att presentera en bok som berättar om parkens stolta historia, årtionde för årtionde, med start i Jubileumsutställningen 1923.

De flesta svenskar har minnen från Liseberg, kanske i form av en hisnande färd i Svingoplan eller FlumeRide eller en oförglömlig konsert med Elton John, Sonya Hedenbratt eller Håkan Hellström. I Liseberg: Glädje tillsammans sedan 1923 får vi möta artisterna och profilerna, till exempel parkens grundare Herman Lindholm, revypappan Sten-Åke Cederhök, varietéartisten Carl-Einar Häckner och allsångsledaren Lotta Engberg.

Massor av spännande fotografier har plockats fram ur arkiven och kompletterats med matnyttiga texter. Här finns allt från fartfyllda karusellbilder och kändisporträtt till gamla affischer och åkpass. Nöjesparkens historia är en berg-och-dalbana i sig själv och den lekfullt eleganta boken beskriver både toppar och dalar. Vid sidan av människorna lyfts bland annat musiken, trädgården och de unika Lisebergsbyggnaderna fram, liksom förstås attraktionerna somliga succéer, andra floppar.

Här finns något för alla, såväl den historieintresserade som den som vill uppleva Liseberg hemma i fåtöljen.

Hitta fler liknande böcker

, ,

Nyhetsbrev

Ange din email-adress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

***Mailchimp formulär visas här***