javplatform.com

Tukan – en udda fågel

Tukan förlag startades 2008 i Göteborg och har sedan dess varit ett av Sveriges snabbast växande bokförlag. Vi är ett fristående förlag som inte tillhör någon av de stora koncernerna. Det gör oss hängivna i vårt arbete och personligt engagerade i våra kunder.

Vi är specialiserade på illustrerade böcker i fyrfärg och har en mycket bred och varierande utgivning. Hos oss hittar du färgstarka faktaböcker, originella pysselböcker, inspirerande kokböcker och andra böcker för barn och vuxna som roar och väcker nyfikenhet. Vi har ett mycket brett sortiment med titlar om en mängd populära och aktuella ämnen.

Barnböckerna ger vi ut under vår imprint Toco Tukan och här hittar man både sagor, pekböcker, pysselböcker och faktaböcker.

Våra böcker passar oftast en bred publik och har alltid konkurrenskraftiga priser. Vår mångåriga erfarenhet från bokbranschen har gett oss god kunskap om vilka böcker som är framgångsrika på den svenska bokmarknaden. Med vårt breda sortiment, våra starka titlar och våra låga priser är vi också en utmärkt samarbetspartner för återförsäljare som vill göra olika typer av kampanjer. Vi skräddarsyr kampanjer och tar även fram titlar med exklusivitet samt gör böcker på beställning.

Vårt breda och prisvärda utbud, vår fingertoppskänsla för vad som fungerar på bokmarknaden och vårt personliga engagemang gör oss till en udda fågel i förlagsbranschen.

Sedan 2010 representerar vi det brittiska bokförlaget Parragon i Sverige. Därför hittar du även böcker från Parragon på Tukans hemsida och detta tillskott av kokböcker, fackböcker och barnböcker – t.ex. de populära böckerna om Bonden Blom –  breddar vårt sortiment ytterligare. Om du har några frågor om Parragon eller söker någon specifik titel från Parragon ska du kontakta Tukan förlag.

 

Om du har en bokidé

Titta gärna igenom böckerna som finns på vår hemsida för att skapa dig en uppfattning om vår utgivning. Om din idé eller ditt manus passar vår utgivning så tar vi gärna emot det.

Vi tar endast emot manus som skickas per e-post. Bifoga gärna ett följebrev med ditt manus där du berättar om och sammanfattar din bokidé.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att bekräfta mottagandet av ditt manus, men vi strävar efter att kunna ge dig ett svar inom tre månader.

Skriv "Manus" + ditt namn i ämnesraden.

 

Huvudkontoret i Göteborg

Tukan förlag
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

Telefon: 031–10 20 25

Fax: 031–68 28 00

Organisationsnummer: 556752-8889