• Författare: Karlsson, Britt
  • ISBN: 9789176173664
  • Antal sidor: 125
  • Utgivning: 2016-03-16
  • Format: 125 × 11 × 210 mm
  • Vikt: 294 g

Toscana : vinerna, distrikten, producenterna

Toscana. Böljande kullar, olivlundar, cypresser, slingrande vägar.Och så förstås vingårdar överallt. Vem börjar inte drömma om ljumma kvällar med gott vin och god mat?

Toscana är Italiens mest kända vinregion. Härifrån kommervärldsberömda viner som Chianti, Brunello di Montalcino ochVino Nobile di Montepulciano. Men här finns också mycket annatatt upptäcka. Följ med på en vinresa till det vackra landskapet,de charmiga små byarna och de pampiga städerna Florens och Siena.

Toscana: vinerna, distrikten, producenterna berättar om alla fantastiska viner som finns i denna region. Boken tar dig med till de olika vindistrikten och ger dig tips om var du hittar de godaste vinerna, de bästa vinproducenterna och den mest genuina maten. Under resans gång får du också lära dig allt som är intressant att veta om de toskanska vinerna, druvsorterna, vinproduktionen, regionens historia, hur du ska tolka etiketten och mycket mer.

Boken ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare.

Britt Karlsson och Per Karlsson bor och arbetar sedan många år i Frankrike, där de är verksamma under namnet BKWine. De tillhör Sveriges mest erfarna vinskribenter och har givit ut ett flertal böcker om vin som vunnit svenska och internationella priser, däribland OIV:s prestigefyllda – nobelpris – i vinlitteratur. De har medverkat i mångasvenska och internationella vintidningar och skriver idag framför allt på BKWine Magazine och Forbes.com. Pers bilder publiceras också regelbundet runt om i världen i böcker ochtidningar om vin. Britt och Per driver även Sveriges ledanderesearrangör för vin- och gastronomiresor, BKWine Vinresor. Genom sitt skrivande och sin reseverksamhet tillbringar de en stor del av året i olika vindistrikt över hela världen.De besöker runt 300 vingårdar varje år.

Nyhetsbrev

Ange din email-adress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

***Mailchimp formulär visas här***