• Författare: Rune, Per
  • ISBN: 9789189607484
  • Antal sidor: 395
  • Utgivning: 2023-06-19
  • Format: 141 × 31 × 216 mm
  • Vikt: 512 g

Syndaren

I centrala Göteborg skjuts den unga åklagaren Ulrika Ericsson ner efter en avslutad gängrättegång. Medan läkarna kämpar för hennes liv inleds det som ska bli en av Sveriges mest uppmärksammade brottsutredningar.

Erik Feldt lever undangömd för omvärlden i en liten by belägen i gränslandet mellan skog och fjäll när han nås av nyheten om att hans dotter utsatts för ett mordförsök. Efter år i konfliktzoner runt om i världen har Erik Feldt sett in i människans mörkaste vrår och nu gått i självvald exil. Dagarna består av en monoton cirkel av livsuppehållande aktiviteter utan direkt mål eller mening och hans återkommande mardrömmar ackompanjeras av alkoholens tomma toner.

Mordförsöket på dottern, som han sedan länge tappat kontakten med, tvingar Erik Feldt till en rad insikter och val. För att rädda sin dotter, men även sig själv, måste han börja agera, vilket leder honom tillbaka till den tid då han var anställd på SÄPO. Ödet har gjort att gamla synder kommer upp till ytan och Erik Feldt tvingas lämna sin undanskymda tillvaro för att exponeras för omvärlden. Från Norrbotten via Göteborg till Spaniens solkust följer Erik Feldt ett spår utlagt av en gammal motståndare som vuxit sig starkare genom åren. Erik Feldt engagerar ett team av professionella aktörer och med stöd från oväntat håll ger han sig ut på jakt. I vågskålen ligger hans dotters liv, deras relation och hans egen själ.

 

Per Rune är en pseudonym för Per-Rune Nilsson. Han är född och uppvuxen i Arvidsjaur, Norrbotten. Efter värnplikt vid Fallskärmsjägarskolan i Karlsborg sökte han sig till polisen. Under drygt 20 år verkade han som polis i olika delar av landet och i olika funktioner. Han tillbringade bland annat 10 år på SÄPO, där han primärt arbetade inom de operativa enheterna kontraterror och kontraspionaget.

De senaste åren har Per-Rune Nilsson varit verksam inom den privata säkerhetsbranschen, där uppdragen spänt över ett brett register såväl i Sverige som utomlands. Idag är han koncernsäkerhetschef på ett stort svenskt företag och bor i Göteborg.

Hitta fler liknande böcker

,

Nyhetsbrev

Ange din email-adress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

***Mailchimp formulär visas här***