• Författare: Svensson, Paul;Hellénius, Mai-Lis
  • ISBN: 9789180371254
  • Antal sidor: 136
  • Utgivning: 2022-07-28
  • Format: 188 × 12 × 257 mm
  • Vikt: 626 g
  • Ladda ner omslag 2.17 MB

Såsatlas

Mer sås? Det finns många skäl att tacka ja.

Med några nya ingredienser och ändrade proportioner tar kocken Paul Svensson och livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius i den här boken 49 av världens mest älskade såser till nya höjder. Det som gör gott att äta, är också ofta hållbart producerat vilket inte gör saken sämre.

Förslag på vad såserna passar bra ihop med listas intill varje recept. Och skulle du få en skvätt över åtföljs de även av smarta tips på nya goda rätter att laga. Hållbar njutning i flera led med andra ord.

Mai-Lis Hellénius brukar kallas livsstilsprofessor. Hon är verksam vid Karolinska Institutet i Stockholm och har i flera decennier arbetat som läkare, forskare och lärare inom sitt område. Mai-Lis Hellénius är en efterfrågad expert och föreläsare, också internationellt. Flera av hennes tidigare böcker har blivit prisbelönta och hon har fått många utmärkelser för såväl sin forskning som för sitt folkhälsoarbete.

Paul Svensson brinner för hållbarhetsfrågor och strävar efter att laga mat som genererar zero waste, något han även föreläser om. Till vardags hittas han på Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg och på den cirkulära experimentrestaurangen Studio 2000 i Stockholm. Han var under elva år kreativ ledare för Fotografiska, som har utsetts till världens bästa museirestaurang och tilldelats en grön stjärna i Guide Michelin. Paul Svensson är även en prisad kokboksförfattare och en av våra mest kända tv-kockar.

Nyhetsbrev

Ange din email-adress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

***Mailchimp formulär visas här***