• Författare: Nilsson, Torbjörn;Tivemo, Joel
  • ISBN: 9789180382816
  • Antal sidor: 222
  • Utgivning: 2024-03-15
  • Format: 179 × 23 × 248 mm
  • Vikt: 775 g
  • Ladda ner omslag 619.64 KB

Mot målet! : Handbok för idrottsledare

Idag slutar barn och unga allt tidigare med sin idrott. Felaktigt ledarskap är troligen en av förklaringarna. Mot målet! är en handbok i den stora utmaning det innebär  att vara ledare för barn och unga i idrotten. Konkreta  tips och trix hjälper ledare att utvecklas, skapa goda träningsförutsättningar och lösa problem.

Hur bemöter man bäst jobbiga idrottsföräldrar? Hur ska man strukturera en träning för att få flyt?  Hur ska man hantera en grupp som tydligt är delad i två mindre grupper?

Den här typen av vardagsnära frågor diskuterar författarna utifrån såväl egna erfarenheter som aktuell forskning. Berättelserna i kapitlens inledningar är hämtade från Torbjörn Nilssons karriär som spelare och ledare. Merparten av övningsexemplen och tankarna kring lagutveckling härstammar från Torbjörns egen erfarenhet på planen.

Torbjörn Nilsson är tidigare svensk landslagsspelare och anfallare i IFK Göteborg och proffsklubbarna PSV Eindhoven och Kaiserslautern. Efter den aktiva karriären har han med stor framgång verkat som tränare i bland annat Sveriges U21-landslag, Jonsered, Örgryte, Västra Frölunda och BK Häcken. De senaste åren har Torbjörn föreläst om ledarskap och grupputveckling för så väl idrotts-Sverige som näringsliv. Tidigare har han skrivit böckerna Tredje vägen, Förstå spelets idé och Led med känsla.

Joel Tivemo är ungdomstränare i Skövde AIK och journalist på Mariestads-Tidningen. Han har verkat som tränare för ungdomar och seniorer i två breddföreningar och jobbat som journalist på Göteborgs-Postens sportredaktion under flera år. Han har studerat idrottsvetenskap på Göteborgs universitet och har genomgått Svenska Fotbollförbundets högsta utbildning för ungdomstränare.

Hitta fler liknande böcker

, ,

Nyhetsbrev

Ange din email-adress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

***Mailchimp formulär visas här***