javplatform.com

Gröna Juicer & Smoothies

Turboladda kroppen med rå energi!

Börja ett grönare, friskare liv!

Färska, hemmagjorda juicer och smoothies är riktiga hälsobomber. När du pressar eller mixar grönsaker, frukt och bär blir näringsämnena lättare för kroppen att ta upp, och du får i dig mängder av antioxidanter, klorofyll, vitaminer, mineraler, enzymer och fibrer. Hemmagjorda gröna juicer och smoothies innehåller inga onaturliga konserveringsämnen, smaker eller färgämnen, och de ger massor av positiva hälsoeffekter.

Här får du recept, tips, motivation och inspiration så att du kan förvandla grönsaker, frukt och bär till supernyttiga, läckra juicer och smoothies. Är du redo att maxa din hälsa och turboladda kroppen med rå energi?

Boken innehåller cirka 100 recept på nyttiga juicer och smoothies, men det är också en gedigen kunskapskälla om olika näringsämnen. Här listas även sockerinnehåll för olika frukter så att man lär sig vilka frukter man ska vara mer försiktig med när man blandar juice efter eget recept. Utöver detta får man också grundliga genomgångar av t.ex. detoxkurer och fasta. Boken innehåller även kaloriberäknade recept för de som följer 5:2-dieten.

Att göra juice och smoothies är ett oslagbart sätt att få i sig stora mängder grönt. Att knapra i sig en påse morötter kan vara mödosamt, men att dricka dem går betydligt snabbare. Dessutom, när frukt och grönsaker finfördelas kan kroppen snabbare och lättare tillgodogöra sig näringsämnena. Författarinnan Marlene Gustawson är kostrådgivare och näringsterapeut med många års juicande bakom sig.