javplatform.com

Goliat : Monsterkampen

Goliat utmanar vattnet och elden på monsterkamp.

På väg hem till byn stöter Goliat och hans vän Ulrika på ett vattenmonster, som säger sig vara världens härskare. Vattnet är mycket upprört över människornas oaktsamhet och tänker straffa dem. Plötsligt dyker ytterligare en otäck varelse upp, ett drakliknande eldmonster, som också säger sig vara världens härskare! Även han är full av ilska över människorna som tar allting för givet. Med list förmår Goliat de två antagonisterna att mötas i en maktkamp.

Goliatböckerna utspelar sig i stenåldersmiljö, där den kloke pojken Goliat, tillsammans med sina vänner ”Stengänget”, löser olika faror och problem. Till sin hjälp har han en magisk yxa med egen vilja och ett magiskt smycke som möjliggör tidsresor. Ofta får Goliat uppleva spännande äventyr i en annan värld, som tidsvarelsen Tick Tack skickar honom till för att bekämpa onda makter.

Den charmige stenålderspojken Goliat föddes 1975, då han blev publicerad i veckotidningen Svenska Journalen. Därefter har han figurerat i en egen serietidning, i veckopress och i olika svenska dagstidningar, samt i en serie tecknade kortfilmer i TV-programmet HAJK under hela 1980-talet.

År 2009 påbörjade upphovsmännen Kerstin och Kenneth Hamberg en nyproduktion av dagsstrip och albumserier.